Receptes

RECEPTES  CEIP  FELIP  BAUÇÀ

 Recepta mantegades d´ametlla 

 (Margalida Obrador)

200 g de saïm,200g de sucre en pols,100g d´ametlla torrada, 300g de farina.
Capolarem les ametlles i les mesclarem amb el saïm i el sucre.
 Deixarem la farina dins una palangana de forn fins que agafi un poc de color.
Afegim la farina a la mescla, ha de quedar un poc dura, sino es deixa un poc a la gelera perquè sigui més manejable.
Farem bolletes i les posarem a una llauna ben escampades, perquè totes soles s´aplanen.
Coure a 160º uns 25 minuts, anar vigilant perque es cremen aviat.
No intentar desmotllar ni tocar fins un parell d´hores perquè es desfan fàcilment.
Embolicar amb paper fi per la mateix raó, a qualsevol tacte es rompen.


COCA D'ALBERCOCS
 (Margalida Obrador)
És la típica coca de iogurt, però hi faig invencions
 La vaig fer al motllo de forn, hi vaig posar:
1 iogurt natural
1bric de nata
4 mesures de iogurt de farina (aquesta vegada la vaig posar integral de la que venen a Mercadona)
4 mesures de iogurt de sucre
6 ous
2sobres llevadura
Mentres feia la coca tenia els albercocs xapats, amb sucre roig i canyella per damunt, els mescl bé amb les mans.
Batre tots els ingredients de la coca, posar la masa a la palangana de forn, col.locar per damunt els albercocs,per damunt de tot hi escamp sesamo, pinyons i sucre roig. Uns 45 minuts a 180º.

 HUMUS
(Cati Veny)

1 iogurt natural sense sucre.
1 pot de cigrons.
2 cullerades petites de curry.
2 cullerades de suc de llimona.
1 all.
2 cullerades de "cilantro".
1 cullerada d'oli.
1 cullerada pebre vermell.
Pebre negre.
Sal.
                 Tot super triturat. 

ENSALADA FRANKFURT
(Cati Veny)

2 patates.
4 salsitxes frankfurt.
4 "pepinillos" petits.
2 tomàtigues.
1 ceba tendre.
16 olives negres sense pinyol.
maionesa.
mostassa.
Bollir les patates amb pell.
Passar ses salsitxes per la pella amb un poquet d'oli. 
Pelam les patates i les tallam.
Tallam tots els ingredients.
SALSA: 1/2 cullerada de mostassa per 4 de maionesa.
Guardar a la gelera.

                                               PASTÍS DE PA DE MOTLLE 
                                                        (Carmen Nebreda)

Una capa de pa de motlle.
Una capa de tomàtiga fregida
   Tonyina
   Maionesa
Una capa de pa de motlle.
Una capa de tomàtiga fregida
   Tonyina
   Maionesa
Una capa de pa de motlle.
Tapar amb plàstic film i posar a la gelera unes 8 hores.
Treure del motlle.
Untar amb una mica de maionesa i afegir amaniments personals. Poden ser:
lletuga tallada fina, tàperes, olives, palets de cranc, ratllar ou dur ...

                                           AMANIDA CARPACCIO XAMPINYONS
                                                        (Carmen Nebreda)

Tallar els xampinyons a làmines fines.
Es pot posar en un plat rodó, enrevoltant. Al centre afegir ruca (també es pot afegir tomàtigues cherry)
Formatge parmesà ratllat, abundant
Afegir vinagreta: llima, oli d'oliva, oli tòfona blanca, vinagre mòdena, sal, i opcional all i julivert.


  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada